KARLA MÜCADELE
Yeni Ufuk'un Görüşü...
Ilıman iklime sahip kentlerin belediyeleri olası kar yağışına ve onun getireceği ulaşım sorunlarına pek kafayı takmazlar. Bu gibi kentlerde kar yağışı çok çok yılda iki kez görülür ve etkisi de iki-üç günü geçmez çünkü.
Bu yüzden belediyeler için kar yağışının getireceği sorunlar, geçici, çok da önemli olmayan tali sorunlardır. Bu nedenle karla mücadele ekipmanları genelde yetersiz olur.Onlar, araç-gereç planlamalarını karın getireceği sorunlara dönük şekilde yapmazlar.
Bu mantıken yanlış da değildir.
Ancak, siyasal açıdan önemli bir yanılgıdır.
Kar yağışı ile onun getireceği sorunlara alışık olmayan halk, bir-iki gün süren kar yağışının yol açtığı sorunların tümünü belediyeye yıkma eğilimindedir. Kar yağışının getirdiği sorunları anında aşamayan belediye yönetimlerine büyük öfke duyarlar. Karla mücadeledeki yetersizlik toplumun hafızasına çakılır. İlk seçim döneminde, özellikle seçim arefelerinde sık sık hatırlanır bu. Bu da halkın oy tercihinde etkili olur.
Örneğin Ereğlinin bundan önceki belediye yönetimi, özellikle onun başının, Ben tali yolları açmak zorunda değilim sözleri, seçimde ondan en az bir-iki puan kaybettirdi.
Dr.Uysal belediyesinin karla mücadelesi de ahım-şahım değil. Ama, eldeki imkanların sonuna kadar canla başla kullanıldığını da söylemek yanlış olmayacaktır. Kar yağışının beklendiği günlerde, özellikle kent-içi yokuşları ile hastane yolunda gece nöbetleri tutulması, sorumlu bir hizmet anlayışının örnekleriydi.
Denilebilir ki, tamam, karın getirdiği sorunlar çok iyi göğüslenemiyor;ama, bir önceki dönemden yine de iyi; en azından daha iyiniyetli ve sorumlu.
Yeni Ufuk
Haber :